Sleutel voor participatiecentrum in Uden

Vandaag ontvingen ze de sleutel van de Gemeente Uden: Hans en Cathrien van Boxtel van participatiecentrum Gewoon Goed kunnen in het voormalig pand van Kinderdagverblijf Balou aan de slag met het verbouwen van het pand tot een participatiecentrum. Een laagdrempelig centrum waar iedereen met een afstand tot de samenleving/arbeidsmarkt terecht kan. Vanuit eigen kracht en talent werken zij onder professionele begeleiding aan een terugkeer in de maatschappij of op de arbeidsmarkt.

Door de sterk veranderende samenleving is er een grote groep mensen die steeds tussen de wal en het schip dreigt te raken. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om op een goede manier mee te kunnen doen in de samenleving of aan de arbeidsmarkt. Gewoon Goed ondersteunt en begeleidt deze groep zodat deze op een duurzame manier (weer) mee kan doen.

Alles onder een dak
Het centrum biedt een laagdrempelig ontmoetingshuis waar deelnemers, door mee te doen aan verschillende activiteiten, weer structuur in hun dag krijgen.  Daarnaast biedt Gewoon Goed  dagbestedingsplekken, leer- en werkplekken en ondersteuning/begeleiding in het vinden van een goede (leer-)werkplek in de reguliere arbeidsmarkt.

Zorgbelang Brabant|Zeeland ondersteunt het participatiecentrum in verschillende activiteiten zodat zij per 1 mei ook daadwerkelijk aan de slag kunnen.