Ervaringsdeskundigen gezocht voor deelname aan Stigma Tour Archief

Op 3 september staat Zorgbelang Brabant|Zeeland met de Stigma Tour tijdens de Tilburg Ten Miles bij de Spoorzone in Tilburg. Later dit jaar zullen we nog een tweede stop maken in Brabant. Voor deze busstops zijn we op zoek naar ervaringsdeskundigen, die samen met ons, mensen bewust willen maken van vooroordelen over (psychische) aandoeningen en de impact hiervan op het dagelijks leven.

Tijdens deze busstops nodigen wij verschillende doelgroepen (algemeen publiek, jongeren, cliënten, hulpverleners en beleidsmakers) uit om in de bus in gesprek te gaan met ervaringsdeskundigen over het leven met een (psychische) aandoening of een verslaving.

Dit doen we aan de hand van verschillende activiteiten zoals: het spel 'Een Steekje Los', filmpjes, social media en ontmoetingen met ervaringsdeskundigen.

Doe mee!
Kun jij vanuit jouw eigen ervaringen en herstel laten zien hoe de negatieve spiraal van stigmatisering kan worden omgezet in kracht, acceptatie en herstel? Lijkt het je het leuk om mee te gaan met de bus én mee te denken over welke activiteiten we in de bus kunnen aanbieden? Doe mee!

Heb je interesse? Of wil je graag meer informatie?
Neem dan contact op met Lieke: lhesemans@zorgbelang-brabant.nl of Bonnie: bgeus@zorgbelang-brabant.nl.