City Challenge Dementievriendelijk Oosterhout Archief

Gemeente Oosterhout heeft op Wereld Alzheimerdag een City Challenge Dementievriendelijk Oosterhout gelanceerd. Dit is een ideeën wedstrijd waarin ze inwoners, studenten en ondernemers van binnen én zeker ook buiten Oosterhout uitdagen om ideeën in te dienen die het dagelijks leven van inwoners met dementie verbeteren. In totaal is er 15.000 euro aan prijzengeld en uitvoeringsbudget. Ideeën kunnen tot 12 november 2017 worden ingediend.

Doe mee met de City Challenge!

Hoe maak je het leven van inwoners met dementie aangenamer?

Gemeente Oosterhout is op zoek naar ideeën en innovatieve oplossingen die het dagelijks leven van inwoners met dementie ( en hun mantelzorgers) verbeteren.

Ideeën die ervoor zorgen dat zij langer thuis kunnen blijven wonen en aan de samenleving kunnen blijven deelnemen. Denk hierbij aan ideeën voor bijvoorbeeld:

  • Mobiliteit
  • Sociale contacten
  • Sport-, hobby of gezelschapsactiviteiten
  • Fysieke en geestelijke gezondheid

Iedereen kan tot uiterlijk 12 november 2017 een idee indienen via www.citychallenges.nl. Het uiteindelijke doel is om één of meerdere pilots in Oosterhout, Den Hout, Dorst of Oosteind te gaan realiseren.

€ 3.000 prijzengeld

€ 12.000 uitvoeringsbudget

Dit is een initiatief in het kader van Dementievriendelijke Oosterhout. Ga voor meer informatie en indienen naar: https://www.citychallenges.nl/challenges/oosterhout/dementievriendelijke-gemeente

Bron: Gemeente Oosterhout