Nieuws

Leren lezen en schrijven tegen eenzaamheid bij ouderen in West-Brabant

Zorgbelang Brabant | Zeeland start samen met Stichting Lezen & Schrijven in regio West-Brabant het project: ‘Ouderen (digitaal) de deur uit’. Hiermee willen we laaggeletterde ouderen beter leren lezen en schrijven en handiger laten worden in het omgaan met de computer. In zogenaamde taalcafés in de wijk organiseren wij samen met verschillende lokale organisaties bijeenkomsten waar ouderen hun taal- en digitale vaardigheden op een laagdrempelige manier kunnen verbeteren.

Tijdig praten over je wensen rondom je levenseinde

Praten over de wensen rondom het levenseinde is niet makkelijk, maar wel belangrijk! Mevrouw A. Veldhuis, ethicus: ‘Er komt meer en meer behoefte om na te nadenken over de wensen rondom het levenseinde, maar toch blijft het in de praktijk een beladen onderwerp om over te praten. Het is vaak lastig om voor jezelf te bedenken wat je nou écht wilt en wat er mogelijk is. Als ethicus vraag en luister ik naar wat iemand wil. Vaak verwijs ik dan door naar de huisarts. In een persoonlijk gesprek kan de huisarts je ondersteunen en adviseren.’ 

 

Gastles 'Veeg stigma's van tafel!'

Op donderdag 1 juni ging Silke Bleijs (stagiaire bij Zorgbelang Brabant|Zeeland) mee met Karim el Barkaoui (projectleider) en Bonnie Geus (ervaringsdeskundige) naar het Dongemond college, waar Bonnie samen met Karim een gastles gaf aan vierdejaars scholieren van het HAVO. De gastles ging over 'Veeg stigma’s van tafel!'.

Positieve gezondheid als verbindende kracht

Positieve gezondheid heeft een sterk verbindende kracht in de proeftuinen waarin zorgverzekeraar CZ, Zorgbelang, zorgaanbieders en ook steeds meer gemeenten en maatschappelijke organisaties in de regio samenwerken. Wim van der Meeren, CEO van zorgverzekeraar CZ is enthousiast. Lees zijn verhaal op tripleaim.nl.