Workshop Herkennen en doorverwijzen laaggeletterdheid bij ouderen (Roosendaal)

In Brabant heeft circa 21 % van de ouderen moeite met lezen en schrijven en het omgaan met de computer. Zij zijn laaggeletterd. Meedoen wordt, door de digitalisering van de samenleving, voor hen steeds lastiger.

Veel laaggeletterden kunnen hun moeite met lezen en schrijven aardig lang verborgen houden. Het is dan moeilijk te herkennen, wat de hulp aan deze groep mensen lastiger maakt. Zorgbelang Brabant|Zeeland organiseert hiervoor speciale trainingen.

Vrijwilligerscollege Roosendaal

Datum:        Donderdag 23 november 2017
Tijd:    13.30 - 16.00 uur, inloop vanaf  13.15 uur
Locatie: Buurtcentrum De Wieken, Gezellelaan 45, 4707 CC Roosendaal
Trainers:    Mark Neefs en Lieke Hesemans van Zorgbelang Brabant
Groep:     5-10 personen    


Helpt u mee?
Werkt u graag met ouderen? Of komt u veel met hen in aanraking? En wilt u zich inzetten om laaggeletterdheid bij deze groep aan te pakken en te verminderen? Meld u dan aan voor de training ‘Herkennen en doorverwijzen’.

Tijdens een twee uur durende training staan we stil bij de betekenis van laaggeletterdheid, hoe het te herkennen is bij ouderen en wat u hiermee als vrijwilliger kunt doen. Zo krijgt u tips hoe u met ouderen hierover in gesprek kunt gaan en hoe u kunt doorverwijzen naar het lokale aanbod in de wijk. De training is gratis toegankelijk.

Aanmelden 

Via website
U kunt zich aanmelden via de website: www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod.

Via e-mail
Stuur een e-mail naar vrijwilligerscollege@wijzijntraversegroep.nl en vergeet niet de datum en naam van de bijeenkomst waarvoor u zich wilt aanmelden te vermelden. Vermeld verder uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en de organisatie waar u vrijwilliger bent. Ook mantelzorgers kunnen zich aanmelden.

Deze training wordt op woensdag 22 november ook gegeven in Bergen op Zoom.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op deze pagina.

Reageer op deze pagina

Nieuwe reacties:
Anti-spamvraag

Let op! Uw reactie wordt direct zichtbaar op de website. De sitebeheerder heeft het recht ongewenste reacties zonder overleg te verwijderen.