Workshop Herkennen en doorverwijzen laaggeletterdheid bij ouderen (Bergen op Zoom)

In Brabant heeft circa 21 % van de ouderen moeite met lezen en schrijven en het omgaan met de computer. Zij zijn laaggeletterd. Meedoen wordt, door de digitalisering van de samenleving, voor hen steeds lastiger.

Veel laaggeletterden kunnen hun moeite met lezen en schrijven aardig lang verborgen houden. Het is dan moeilijk te herkennen, wat de hulp aan deze groep mensen lastiger maakt. Zorgbelang Brabant|Zeeland organiseert hiervoor speciale trainingen.

Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom

Datum:   

Woensdag 22 november 2017

Tijd:

13.30 - 16.00 uur

Locatie:

Ontmoetingscentrum De Wittenhorst, Lindenlaantje 1, 4661 JK, Halsteren

Trainers:    

Mark Neefs en Lieke Hesemans van Zorgbelang Brabant

Groep: 5-10 personen


Helpt u mee?
Werkt u graag met ouderen? Of komt u veel met hen in aanraking? En wilt u zich inzetten om laaggeletterdheid bij deze groep aan te pakken en te verminderen? Meld u dan aan voor de training ‘Herkennen en doorverwijzen’.

Tijdens een twee uur durende training staan we stil bij de betekenis van laaggeletterdheid, hoe het te herkennen is bij ouderen en wat u hiermee als vrijwilliger kunt doen. Zo krijgt u tips hoe u met ouderen hierover in gesprek kunt gaan en hoe u kunt doorverwijzen naar het lokale aanbod in de wijk. De training is gratis toegankelijk

Aanmelden
Stuur een e-mail naar vrijwilligersacademie@wijzijntraversegroep.nl en vermeld hierin de datum en naam van de bijeenkomst waarvoor u zich aanmeldt. Vermeld verder uw naam, telefoonnummer en de organisatie waar u vrijwilliger bent. Ook mantelzorgers kunnen zich aanmelden.

Deze training wordt op donderdag 23 november ook gegeven in Roosendaal.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op deze pagina.

Reageer op deze pagina

Nieuwe reacties:
Anti-spamvraag

Let op! Uw reactie wordt direct zichtbaar op de website. De sitebeheerder heeft het recht ongewenste reacties zonder overleg te verwijderen.