Stigma Tour op CZ Tilburg Ten Miles

Op zondag 3 september stopt de Stigma Tour bij CZ Tilburg Ten Miles: een opvallende Amerikaanse schoolbus die in Brabant meerdere plaatsen bezoekt. Tijdens deze stop vragen Zorgbelang Brabant en RIBW Brabant gezamenlijk aandacht voor het bespreken en doorbreken van stigma’s die er leven rondom psychiatrie.

We gaan met iedereen die belangstelling heeft in gesprek over het leven met psychische aandoeningen en verslavingen. We zetten ons ook in om bewuste en onbewuste vooroordelen op een interactieve manier te bestrijden. We doen dat met een spel, filmpjes, social media en ontmoetingen met ervaringsdeskundigen.

Vanuit hun eigen ervaring met psychische problematiek of verslavingen laten ervaringsdeskundigen zien hoe de negatieve spiraal van stigmatisering kan worden omgezet in herstel en kracht. Op deze interactieve en speelse manier hopen we onwetendheid en vooroordelen over psychische aandoeningen en verslaving weg te nemen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op deze pagina.

Reageer op deze pagina

Nieuwe reacties:
Anti-spamvraag

Let op! Uw reactie wordt direct zichtbaar op de website. De sitebeheerder heeft het recht ongewenste reacties zonder overleg te verwijderen.