Dear Future | Social Lab voor jongeren die zich niet gehoord voelen

Tijdens Dear Future, dat plaatsvindt van 23 t/m 29 september 2017 in de Spoorzone in Tilburg, organiseren Zorgbelang Brabant en KR8LAB op donderdag 28 september 2017 een social lab voor jongeren die zich niet gehoord voelen in hun contact met jeugdhulp.

Lees eerst de gebruiksaanwijzing
We worden niet geboren met een gebruiksaanwijzing. Helaas… maar hoe handig zou het zijn als we er wel een hadden? Dat de mensen in jouw omgeving precies weten wie je bent en wat je nodig hebt? Zodat ze jou beter begrijpen?

 

Jongeren die te maken hebben met jeugdhulp lopen er nogal eens tegenaan. Ze voelen zich slecht of zelfs helemaal niet begrepen door hun ouders en hulpverleners. Dit kan leiden tot irritatie en frustratie. Tot situaties waar niemand blij van wordt.

Hoe gaaf zou het zijn wanneer deze jongeren zelf hun eigen ‘gebruiksaanwijzing’ kunnen maken! Zodat iedereen weet wat er speelt, wat de jongere nodig heeft en wat er wel en wat er niet werkt.

Werk jij mee?
We willen samen met jou op 28 september op een creatieve en inspirerende manier een gebruiksaanwijzing ontwikkelen. Of in ieder geval iets waar iedere jongere straks écht iets aan heeft. Waarmee ze kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze nodig hebben, zodat ze zichzelf maar ook hun omgeving hen beter begrijpt.

Als de gebruiksaanwijzing klaar is, verkennen we ook hoe de ‘persoonlijke gebruiksaanwijzing’ een begrip wordt in de jeugdhulp. Als het aan ons ligt hebben alle deelnemers aan het einde van het social lab meer begrip voor elkaars perspectieven en lopen jongeren aan het einde van de middag met hun eigen gebruiksaanwijzing én met een goed gevoel de deur uit.

Datum:   donderdag 28 september          
Tijd:   09.30 – 17.00 uur
Locatie: 

Hall of Fame, foyer
Burgemeester Brokxlaan 6
5041 SB Tilburg

Voor wie?
Jongeren, ouders, hulpverleners, medewerkers van zorginstellingen en anderen betrokkenen die samen met ons de jeugdhulp ‘beter’ wil maken.

Aanmelden
Toegang is gratis en inclusief lunch en tussendoortjes. Aanmelden is nodig en kan via dear-future.nl.

Mede mogelijk gemaakt door subsidie van Provincie Noord-Brabant.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties op deze pagina.

Reageer op deze pagina

Nieuwe reacties:
Anti-spamvraag

Let op! Uw reactie wordt direct zichtbaar op de website. De sitebeheerder heeft het recht ongewenste reacties zonder overleg te verwijderen.